Чистачката-герой от затвора: Казаха ми да се махам

Жената се уплашила много от бегълците

0
539
затвор
Снимка: архив

Пелов и съкилийника му стреляли три пъти по охраната

Казаха ми да се махам“, това заяви пред Нова телевизия чистачката-герой от затвора Христина Александрова пред Нова телевизия.

Тя единствена хукнала да преследва двамата бегълци-рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, които избягаха вчера от затвора, но не успяла да ги стигне.

Александрова вижда бандитите пред затвора. Твърди, че бегълците са стреляли по постовия и тя се е опитвала да предотврати това.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.

Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях”, разказа Александрова. „Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо”, сподели от своя страна затворник, свидетел на бягството.