МВР щяло да залови Пелов, но го изпреварили

Край морето ще има чешки, румънски и германски полицаи

0
147
пелов
Радев и Ангелкова на среща в Бургас. СНИМКА: МВР

Командироват 757 полицаи по Южното Черноморие

МВР е щяло да залови бегълците Пелов и Колев, но са ги изпреварили. Това обяви в Бургас вътрешният министър Валентин Радев. Според главният секретар на МВР Младен Маринов те са търсили човек, който да ги заведе до бараката край Ботевград, където се предполага, че са се крили бегълците от затвора.

Полицията е на народа. Той трябва да ни помага. Знаем за страха в обществото. Стискаме зъби, за да не ви кажем оперативна информация, а и за да защитим колегите“, каза Радев. „Това, което е на повърхността не е това, което аз знам и е станало. Нека да изчакаме малко. Нека бъдем търпеливи“, призова той.

Радев съобщи още, че е възложил с цялостна проверка и анализ на работата на РУ-Ботевград.

Целта е да се изведат допуснати пропуски, ще се направи цялостна оценка, на базата на която ще се преценява и необходимостта от наказания.

Министерството на вътрешните работи е максимално открито и задачата ни е ако открием недостатъци в работата, да предприемем мерки така, че тези недостатъци да не се повтарят.

Същевременно, ако нещо е свършено добре, то трябва да бъде поощрено, обобщи министър Радев. Критиките са безпощадни, приемам ги, но заставам изцяло зад екипа, който работи по случая с издирването на двамата затворници, заяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.

Той посочи, че полицията разчита на активността на гражданското общество, защото не може да бъде навсякъде и по всяко време. Главният секретар на МВР уточни , че по-нататъшните действия по разследването се провеждат под наблюдението на прокуратурата.

Валентин Радев, заедно с министър Николина Ангелкова и главният секретар на МВР Младен Маринов проведоха работна среща в Бургас. Целта бе да се извърши преглед на готовността за предстоящия летен сезон. За предприетите до този момент мерки докладваха директорите на областните дирекции на МВР в Добрич, Варна и Бургас.

Те съобщиха, че са проведени координационни срещи с представители на прокуратурата и на частни охранителни фирми. Министър Радев уточни, че само в Бургаска област ще бъдат командировани 757 полицаи за летния сезон. Вече са договорени и смесените екипи с румънски, чешки и германски полицейски служители, които ще патрулират в курортните центрове.

Продължаваме въведените добри практики, доказали своята резултатност в годините, и надграждаме с допълнителни мерки, уточни вътрешният министър. Той обясни, че в рамките на срещата е била обсъдена и пътнотранспортната обстановка в региона, както и възможностите за въвеждане на допълнително видеонаблюдение.

Министър Ангелкова съобщи, че тази година се очакват много повече туристи по нашите курорти, което изисква и много по-добра организация. Тя посочи, че тази година е въведена забрана за извършване на улична търговска дейност в к.к. Слънчев бряг и по отношение на контрола разчита на подкрепа от МВР. Припомни, че в курортния комплекс има осигурена охрана и са поставени над 300 камери.