Шефът на „Александровска“: По-малко пациенти постъпват в болница, но има втора вълна на COVID-19

0
53
Снимка: Pixabay

Събирания на много хора в едно пространство не трябва да се случват, посъветва проф. д-р Костадин Ангелов

„Виждаме, че намалява броят на пациентите, които постъпват в лечебни заведения. Това до известна степен ни успокоява. В момента има увеличение на случаите, което според мен е втора вълна. Това се дължи на липсата на дисциплина от страна на хората.“ Това заяви пред NOVA изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ проф. д-р Костадин Ангелов.

Физическата и социалната дистанция са много важни. Събирания на много хора в едно пространство не трябва да се случват, посъветва той.

Проф. Ангелов заяви, че не е важен само броят на болните, а това как протича болестта при тях. Според него не се очаква налагане на нови масови рестриктивни мерки.

Относно новината, че Григор Димитров също е сред заразените с коронавирус, той коментира: „Първо трябва да се търсят контактните лица, тези, които са били в пряк контакт с него, а след това и тези, които са били на втора линия, т.е. контактните лица на контактните“. И допълни: „Всички тестове ще бъдат за сметка на държавата. Григор също ще посочи с кого е бил в контакт, очакваме и хората сами да се свържат с РЗИ”.