Шефът на СДВР: Задържаният за убийството в Борисовата градина дава неадекватни и нелогични обяснения, ще се изследва психическото му състояние

0
100
Георги Хаджиев Снимка: МВР

И убиецът, и жертвата му водели скитнически начин на живот

„Към момента не мога да кажа какъв е мотивът за убийството в Борисовата градина днес. 33-годишният извършител дава неадекватни и нелогични обяснения. Психичното му състояние е въпрос на експертизи“, посочи директорът на СДВР Георги Хаджиев и уточни, че на този етап все още не може да се каже дали той и жертвата са се познавали.

Арестуваният за престъплението има две криминални регистрации, съобщи директорът на СДВР. Жертвата, мъж на 48 г., има една криминална проява в досието си – за хулиганство. По думите на Хаджиев и двамата са водили скитнически начин на живот. Нямат адресна регистрация в столицата – извършителят е родом от Кюстендил, а жертвата от Разградско, обясни Хаджиев.

Задържаният е ранил смъртоносно с нож опонента си. Една от раните е в лицето. „Има и други наранявания, но не бих могъл да ги коментирам“, заяви Георги Хаджиев. По информация на „24 часа“ убитият мъж е бил открит съблечен, а членът му бил отрязан.