Шофьорът на затворническата линейка е виновен за катастрофата с Арабаджиеви

0
93
картини
Младен Маринов

Влязъл на червено и ударил таксито

Шофьорът на автомобила на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“, в който се возиха подсъдимите Ветко и Маринела Арабаджиеви, е виновен за вчерашната катастрофа в София, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Линейка на Централния софийски затвор се сблъска с такси на кръстовище на бул. „Княз Александър Дондуков” и ул. „Г. С. Раковски” в София, а записи от видеокамерите на мястото показват, че водачът ѝ е навлязъл при червен сигнал на светофара.

„Реално той удря таксиметровия автомобил. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни и на двамата водачи. Няма пострадали при пътния инцидент“, посочи вътрешният министър.

Веднага след инцидента двамата конвоирани са отведени за преглед в Правителствена болница. По информация от вчера Ветко Арабаджиев е с контузия на ръката, а Маринела – с хипертонична криза.

Във връзка с днешните шествия по повод 147-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, Маринов подчерта: „При едно голямо мероприятие винаги могат да се очакват и провокации, тъй като няма как и не бива да се контролират всички граждани, които отиват на него. Ние сме направили съответната организация“, увери Маринов. „Днес е ден, в който ние почитаме паметта на Апостола. Не вярвам някой да си позволи да опетни името му с хулигански прояви“, допълни още той.

Младен Маринов взе участие в днешното заседание на парламента, където заедно с здравния министър Кирил Ананиев дадоха актуална информация пред депутатите за мерките срещу коронавируса. Шефът на МВР увери, че всички служби си взаимодействат добре, а всички пътници на международните летища се подлагат на здравна проверка, ако има съмнения, свързани с тяхната дестинация. Три болници – в Бургас, Варна и София, са в готовност да приемат болни. До момента у нас няма регистрирани случаи на заболяването.