Шофьор без книжка убил бебето в Русе

0
37
деца
Снимка: архив

Колата му се ударила в колона на мост

Неправоспособен шофьор е причинил тежката катастрофа в Русе, при която загина бебе на година и половина. Това съобщиха от полицията тази сутрин. Инцидентът стана снощи, като при него пострадаха общо трима души.

От полицията са установили, че 43-годишният шофьор няма книжка и ще бъде задържан за срок от 24 часа. Той е в болница със счупени ребра, а спътничката му на 45 години е в интензивното отделение с опасност за живота. В болница е и 17-годишно момиче със счупен крак. Като причина за катастрофата се посочва несъобразена скорост от неправоспособния шофьор.

Катастрофата е предизвикана от лек автомобил БМВ с търговищка регистрация, който се е движил от кв.“Родина“ към кв.“Чародейка“. Малко след завоя колата е напуснала пътното платно и е навлязла в разделителната ивица. Най-вероятно заради високата скорост се е унесла и е последвал челен удар в колоната на моста, който минава над пътя.

На място са били изпратени три линейки и екипи на пожарната, които е трябвало да режат автомобила, за да извадят пострадалите. За съжаление, бебето, което е пътувало в колата, е загинало на място.