Борисов в Русе: Питайте „Еконта“ къде са 3 моста, 4 магистрали

0
135
Бойко Борисов

Викаме спасителя да дойде, няма как – парите ги няма, добави лидерът на ГЕРБ
„Избор след избор. Няма такава богата нация като българската. Да си позволяват да си говорят партийните лидери, че ако не стане правителство – пак избори. Ма, те ще чукнат 80 млн. и след някой месец пак още 80… И то ще ударим милиард“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнената със симпатизанти зала в Русе.
Той отбеляза, че е време „да сложим спирачка“. „Като приемахме бюджета в парламента – те не знаят за какво става въпрос“, заяви той. И отбеляза, че всички са искали това от ГЕРБ, защото са знаели „че тези от ПП не знаят какво да правят“.
„Помните ли мораториума на тока, те не знаеха къде са – гласува за, против, насметоха се. Все едно да дадеш на децата да ти управляват къщата, това направиха България. Ама те са лоши деца. Дори и в тая сфера се провалиха“.
„След тройната коалиция – криза, налетя ни и световната финансова криза, и гръцката. Само аз знам как се измъкнахме. След това миграционна криза. След правителството на Орешарски тръгнахме с 6,7 млрд. под водата“, припомни Бойко Борисов. И се ядоса, че преди 2 г. са обвинили хората му, че са лоши.
„Добре, приемам. Защо не ни показаха как се строи? Покажете ни за 2 г. едно направено нещо. 2 г. застой и мълчание“, обобщи той за свършеното от „Промяната“. И се скара на русенци, че са си мълчали, когато е спряно строителството на пътя Русе-Търново. „Еконтът излезе и каза: „Правим път, мост, 3 моста, 4 магистрали… Питайте къде са“, настоя той.
„Очаква ни къртовски труд, за да се измъкнем от този лош сън 2 г. Никога не съм обещавал нещо и да не съм го изпълнил, сега като гледам сметките… Сигурно ще се справим, но трябва да бъдем, както го пише – съединението прави силата, народът да е единен. Иначе след зимата няма да има поправяне. Ако бяхме в Еврозоната, а можеше да сме с Хърватия, Европа щеше да ни спасява – като имаш обща европейска валута ЕЦБ налива, както в Гърция“, каза Борисов. Викаме спасителя да дойде, няма как – парите ги няма, добави още той.
И настоя, че категорично трябва да отстрани ПП от управлението. „Ние няма да чегъртаме. Аз ви обещавам, че тези ще направят дълга до 50 млрд. и ще забравите не магистрали, не мостове. Ще теглим. С 12 млрд. мазнинка и фискален резерв ги оставих. Пари за „Хемус“, Русе-Шумен, чакайте, че аз като Киро почнах – Русе-Търново“, пошегува се Борисов с грешката си.
Няма от какво да ни е страх, категоричен бе той.
По думите му промяната на ГЕРБ е започнала от Русе. И поздрави местния актив, че го е приел, защото всеки иска нещо ново, ама да не започва от него. „Тук има яка симбиоза на здрави, лоялни партийни бойци, от началото тръгнали с мен, и млади хора, които искат да се включат“, посочи партийният лидер. Радвам се, че направихте сплав между опита и младостта, така трябваше и в държавата, добави той.

Експремиерът е доволен от русенската листа и симбиозата със СДС. „СДС ни измъкнаха от комунизма. И ни спасиха от проф. Гечев, световният шампион по фалиране на банки. И всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно да разцепят и унищожат СДС. За радост е ГЕРБ. Онези, които не искат да признаят какво е направило СДС и са се преродили в други партии… Като „Да, България“, на които БСП им е предпочитания коалиционен партньор! Затова сме избрали СДС и наравно с емблемата на ГЕРБ седи и техния знак, той ни измъкна от комунизма. Ние помним – зверствара на комунистите, и как са взривили църквата „Вси светии“ и я построихме наново“, заяви Борисов в коментар за коалиционния си партньор.
Бившият премиер осъди поведението на руския президент Владимир Путин. „Ние сме преживели Чернобил, знаете какво става – със земеделие, животновъдство, с всичко. Няма как да не застана с ясна позиция, затова и Гари Каспаров дойде в централата на крака. Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Това е агресия и трябва да спре незабавно“, заяви той по адрес на намеренията на Путин за частична мобилизация, както и за заплахата да се ползва ядрено оръжие. Когато има война, когато светът е разделен на бяло и черно, ние сме на бялата страна, дори да ни струва процент, обобщи лидерът на ГЕРБ.