Шофьор на тролейбус напада и обижда пътници

0
27
Снимка: архив

За други нарушения досега водачът е с предупреждение за уволнение

Aгресия в градския транспорт. Шофьор на тролей обижда и напада пътници. За това сигнализира един от потърпевшите пред NOVA.

Случката се разиграла на 14 август на спирката на тролея на площад „Сточна гара” и е записана на видео от Антон Горинов. Той се прибирал към вкъщи с тролей номер 9 към 22:30 ч.

„Шофьорът подмина спирката на ул. „Поп Богомил”, където е кръстовището с „Г. С. Раковски” и бул. „Сливница”, на която чакаше пътник. На светофара превозното средство спря и той почука на стъклото. Пътникът се качи, а шофьорът излезе от кабинката и агресивно започна да го бута, рита и обижда. При което аз се намесих и го попитах какво му е направил човекът. Водачът се прибра в кабинката, а оттам се чуваха руганти и псувни. Аз започнах да снимам. След това тролейбусът отново се върна на „Сточна гара”. Подготвих се да слизам, но вратите не се отвориха. Шофьорът излезе от кабинката, налетя ми, наричайки ме „мухльо” и ме заплаши със саморазправа”, обясни Горинов.

Нападнатият мъж е подал жалба в Центъра за градска мобилност /ЦГМ/. Началникът на тролейбусното депо „Надежда” Цветан Горанов разбрал за инцидента в късния следобед в петък. Шофьорът, срещу когото е сигналът, обаче е в отпуск.

„Прегледах му досието, прегледах и клипчето. След като се върне от отпуск, ще му вземем обясненията и ще предприемем мерки. Тези действия рязко контрастират с това, което искаме да са нашите водачи”, коментира той.

По думите му водачът има и други нарушения – пътни произшествия и нередовни курсове. Той има и предупреждение за уволнение. Работил е в ЦГМ от 6 години.