Щерката на Цар Киро на съд за 2 кг хероин

0
17
Събка Рашкова Снимка: 24 часа

От 3 до 12 г. затвор очакват Събка Рашкова

Дъщерята на Кирил Рашков, известен като Цар Киро – Събка Рашкова, отива на съд  заради 2 килограма хероин, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Обвинителният акт срещу 46-годишната Събка е внесен в съда за насрочване на дата на процеса. По делото е установено, че на 24 февруари 2020 г. обвиняемата Събка Рашкова влязла с лек автомобил „Мерцедес“ от Турция в България и отседнала в казино в Свиленград. По-късно се обадила на племенника си, като му обяснила къде се намира и поискала от него да се срещнат в града и да я върне в Пловдив, където живеела. Тя обяснила на Йорго, какъвто прякор има внукът на Цар Киро, че е употребила лекарства и не е в състояние да управлява автомобила си. Той се съгласил.

Около 18,25 часа при полицейска акция лекият автомобил „Мерцедес“, в който на дясната седалка пътувала обвиняемата Събка Рашкова, бил спрян за проверка край Пловдив. При извършен обиск на щерката на Рашков под горните й дрехи, обвити около тялото й, са били открити и иззети пет пакета, облепени с кафяво тиксо, съдържащи хероин с общо нетно тегло – 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева, както и два броя мобилни телефони „Айфон“. Тя заявила, че наркотичните вещества са нейни.

По делото са изготвени експертизи, разпитани са свидетели и др. Обвиняемата Събка Рашкова е в от 28 февруари 2020 г. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е от 3 до 12 г. „лишаване от свобода“ и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв.