Шефката на Агенция „Митници“ „цъфна“ на снимка със сина на човека на Рашков- „Иарата“

0
2856
Петя Банкова Кадър: БНТ

Петя Банкова и Стефан Димитров снимани на разговор на диван в луксозен хотел в Правец

Шефката на Агенция “Митници” Петя Банкова е била засечена в компанията на Стефан Димитров, който според медийни публикации е приближен на депутата от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков. Това става ясно от снимки на двамата, направени в 5 звезден хотел в Правец, пише Агенция БЛИЦ, която ги публикува.

От кадрите се вижда как шефката на митниците разговаря приятелски с Димитров на луксозен диван в разкошния комплекс.

Банкова, Стефан Димитров и неговия баща са изправени пред закона по обвинение в организирана престъпна група за контрабанда, търговия с влияние и подкупи.

Преди часове в ПИКсе появиха кадри на Стефан Димитров с политиците от ПП Бойко Рашков и Никола Минчев.

Арестуваният Стефан Димитров, вдясно, с Бойко Рашков и Никола Минчев. СНИМКА: ПИК

По време на днешното съдебно заседание в Съдебната палата в София, прокуратурата поиска Банкова и Марин Димитров да останат за постоянно в ареста. Ще бъде прекратено третото производство по случая, това срещу Стефан Димитров, като причината е здравословното му състояние. Той се намира в Пирогов, а поради неговото състояние заседанието започна с повече от час закъснение.

От обвинението искат от съда да приложат нови доказателства срещу Банкова, включително информация от специални разузнавателни средства. На влизане в залата тя заяви, че не е взимала пари от никого.

Петя Банкова в приятелски разговор с арестувания Стефан Димитров. СНИМКА: БЛИЦ

Банкова отрича да е свързана с издирвания за контрабанда Николай Николов по прякор Паскал и твърди, че задържането ѝ е ответен политически удар заради нейни разследвания на контрабандни канали.

В същото време разследващите разполагат с данни, че Стефан Димитров е координирал движението на ТИР-вете с контрабандните цигари на “Паскала” и комуникирал активно с шефката на митниците и с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Участиниците в операцията твърдят, че имат множество неопровержими доказателства за дейността на ОПГ-то, които ще бъдат представени по време на наказателното производство.