10 души от Висшия съдебен съвет са заразени с ковид-19

0
19
Снимка: архив

Заседанията на пленума и колегиите се провеждат дистанционно

Един член на Висшия съдебен съвет /ВСС/ и 9 съдебни служители от администрацията на ВСС са заразени с ковид-19.

Със заповеди на главния секретар на ВСС е въведена смесена форма на работа – присъствена и дистанционна за служителите от администрацията на ВСС.

До отмяна на извънредната епидемична обстановка и с цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 служителите на АВСС са задължени да ползват лични предпазни средства в сградите на съвета, а посетители се допускат само с лични предпазни средства при стриктно спазване на актуалните заповеди на главния секретар на ВСС и на министъра на здравеопазването. Приемането на документи в регистратурата на ВСС от куриери се извършва на изграденото гише, без допускане на външни лица в работното помещение, при спазване на необходимата физическа дистанция и предпазни мерки. В регистратурата на ВСС са поставени защитни прегради.

В сградите на ВСС три пъти дневно се извършва дезинфекция с подходящи препарати от служители на администрацията, а 2 пъти седмично от специализирана фирма. Допълнително 2–3 пъти седмично се извършва озониране на помещенията.

Осигурена е възможност за дистанционно провеждане на заседанията на Пленума и колегиите на ВСС, на Постоянните комисии и други работни групи.