11-членно семейство сред загиналите в автобуса на „Струма“

0
117

Роднини и приятели на пътниците са се събрали пред „Пирогов“

11-членно семейство е сред загиналите в ужасния инцидент на АМ „Струма“. Това е семейство Яхи от Скопие-Север. Заминали за екскурзия за Истанбул, пише БНТ, като се позовава на македонски медии.

Сред загиналите има и начална учителка от с. Студеничани и дъщеря ѝ, както и още двама души от същото село.

ОУ “Исмаил Кемали” в Скопие, откъдето също има загинали ученици, е прекратило занятия, тъй като децата били много разстроени.

Две от жертвите са 27-годишният Газменд Укали и 23-годишната Албина Белули. Укали е сътрудник на кмета на Кичево. В Истанбул е празнувал рождения си ден с приятелката си по информация на в. “Слободен печат”.

В същото време пред болница „Пирогов“ са близки и приятели на пътниците. Някои от тях споделиха пред БНР, че са разбрали за инцидента от медии и от фейсбук и са тръгнали към България с надеждата да получат повече информация за близките си. Те настояват да получат информация от посолството на Република Северна Македония за действията, които ще бъдат предприети оттук нататък.

Сред пристигналите в София е и Исмаил Селями – дошъл е, за да разбере дали зет му и внучката му са живи. За съжаление обаче те не са оцелели в катастрофата. Сред жертвите са и други негови познати.

В знак на съпричастност пред македонското посолство в София граждани полагат цветя в знак на съчувствие към загиналите.