150 полицаи издирват въоръжен и опасен мъж в Хасковско

0
42
Снимка: архив

Стрелял по съсед и ранил жена с нож

150 полицаи издирват въоръжен и опасен мъж край хасковското село Сърница, община Минерални бани, съобщава БНТ.

55-годишният мъж е нападнал 43-годишния си съсед след скандал около 18.40 снощи. При разпра той извадил незаконната си самоделна пушка, стрелял и след това избягал в близката гора. Няма информация за пострадали.

Стрелецът е с криминални регистрации и в момента се издирва. Полицията призовава хората да бъдат внимателни и ако забележат издирвания, незабавно да сигнализират на спешния телефон.

По последни данни издирваният е Бейсим Реджеп Салиф. Името му стана известно на извънреден брифинг на СОБТ. Мъжът е въоръжен и опасен. В акцията по издирването му са ангажирани 150 служители на реда.

На брифинга стана ясно и че при снощната свада беглецът е ранил жена.

Началникът на хасковската полиция старши комисар Венцислав Кирчев обясни, че скандалът е избухнал заради животни, преминаващи през имота на единия от жителите на селото. 55-годишният бил нападнат от свои съседи, като извадил нож и с него нанесъл прорезни рани по ръката на жената. След това извадил незаконната си пушка, стрелял по 43-годишен мъж и избягал.

Полицията счита, че става дума за опит за убийство.

Оръжието на нападението е открито в гориста местност. Издирваният обаче има в себе си друга пушка и се смята за опасен. Има регистрации за кражби и противозаконно държане на взривни вещества.

Полицията отрече информацията, че той се е барикадирал в къща.