17-годишен моторист без книжка прати жена в кома

0
25
Снимка: архив

След удара избягал, по-късно е арестуван. Хлапакът е рецидивист на пътя

40-годишна жена от Асеновград е в кома, след като е била блъсната от 17-годишен моторист без книжка.

Тежкото произшествие е станало в квартал Долни Воден. Сигналът е подаден в късния следобед вчера. Той е бил за жена, която лежи в безпомощно състояние на пътя. Полицията установява, че малко преди това 17-годишен младеж е поискал 250 кубиков мотор от свой познат. 42-годишният мъж му дал мощната машина, макар че младежът е неправоспособен.

Момчет заедно с негов приятел се качили на мотора и подкарали с бясна скорост. На пътя им се оказала 40-годишна жена, която помели. Тя е откарана в болница в тежко състояние и в кома. След удара мотористът въобще не спрял, избягал от местопроизшествието, като междувременно ударил и паркирана кола, а след това скрил мотора. Отишъл при собственика на возилото, не го намерил и оставил 100 лв. в дома му за покриване на щетите. По-късно е арестуван.

Оказало се, че непълнолетният вече има сериозен актив от нарушения зад гърба си – 2 присъди и 4 акта за нарушения на пътя, като всичките санкции са заради това, че редовно кара МПС, без да има книжка.

„Ще бъде повдигнати обвинения както на него, така и на човека, предоставил мотора. Ще му поискаме постоянна мярка за неотклонение. Това, което се случва, е недопустимо. Това е престъпно и безотговорно поведение както от страна на водача, така и от страна на възрастния мъж, който е предоставил машината с ясното съзнание, че непълнолетният няма документ за управление“, заяви пред медиите в Пловдив окръжният прокурор Румен Попов.