17-годишно момче заразило 7 свои съученици

0
126
Ген. Венцислав Мутафчийски Снимка: 24 zdrave. bg

Има опасност от заразяване при събирания на млади хора, предупреди ген. Мутафчийски

17-годишен младеж от Русе е заразил 7 свои съученици с коронавирус. „Това потвърждава и тезата – тези тумби, които се движат из София, рязко се увеличава рискът“, каза ген. Венцислав Мутафчийски, като предупреди, че продължава да повтаря за опасността от заразяване при събирания на младите хора.

565 са вече случаите на COVID-19 у нас, като положителните проби за последното денонощие са 24. Това е нарастване с 4,4 % спрямо предходния ден.  Вече 8 служители на столичната спешна помощ са заразени с коронавирус.

„Това, което обсъждахме с премиера, е актуалното състояние в България и има ли тенденция за промяна на мерките. Плод на тези обсъждания е и заповедта на министъра за фермерските пазари и всичко свързано с животновъдство, растиенивъдство, достъпа да фермерските пазари. И другото е достъпът до границите. По думите му още е много рано да се говори за разхлабване на мерките. Със сигурност трябва да останат до Великден“, категоричен е ген. Мутафчийски.

За откритието на австралийските учени относно лекарството за ветеринарна употреба шефът на щаба коментира: „Изследва се ефектът на това лекарство в Австралия, изследва се само върху клетъчни култури и е дадено, че унищожава в голям процент, за 48 часа, изцяло вируса. Има го в България, има възможност за производство в големи количества“, добави той, при положение че се докаже ефективността и за хората