2 месеца след регистрацията партията на Цветанов започна да се цепи

0
202
Цветан Цветанов

Експертният екип решил да се отдели заради различия и да създаде „Технократи за България“

Два месеца, след като партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ беше регистрирана, част от членовете ѝ се отцепиха в нов проект. Експертният екип решил да се отдели от партията заради различия и да създаде „Технократи за България“, съобщава Tribune.bg.

Новият политически проект ще се позиционира в център-дясно и ще търси взаимодействие с „Републиканци за България“, „Демократична България“ и други десни и центристки партии на базата на споделена ценностна система и сходство в целите, пише OFFNews.

„Можем да кажем, че причината за решението ни е недооценяване и неразбиране поради липса на експертиза в останалите членове на екипите“, каза пред Mediapool един от напусналите – инж. Петър Петров, който е бивш главен секретар на „Републиканци за България“ за област Пловдив.

Технократите предлагат и стоят зад нов технологичен модел на държавно развитие и управление, водещ до преобразуване на икономиката и обществото ни в такива, които са базирани на икономиката на знанието и екосистемата на четвърта индустриална революция, но с отчитане на националните особености и дадености.

Те считат, че e нужно държавата да инвестира не в изграждането на асфалтови, а на дигитални „магистрали“, по които да „потекат информационните потоци, обслужващи преките интереси на хората и бизнеса, при новите икономически дадености, оразмерени спрямо реалните потребности“.

Бъдещата партия застава зад идеята, че Държавна агенция „Електронно управление“ трябва да се заеме със стратегическата задача по създаване на Държавен облачен хъб, който „да се превърне в основен стълб на националната сигурност и устойчивото развитие на страната ни през следващите няколко десетилетия, както е заложено в Европейските директиви, ратифицирани от България и националната програма за електронно обслужване“