26 млн. лева ще струва тръбопроводът, който ще свързва София и Перник

0
23
Снимка: архив

БСП и ДПС нямат равни в лъжите и манипулациите. По време на тяхното управление колко тръби смениха и къде, по-чист ли беше въздухът с „Кремиковци“, коментира Борисов

26 млн. лева ще струва тръбопроводът, който ще свързва София и Перник, но това е единственият начин да се докара в рамките на 30-40 дена допълнително вода, обясни премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на МС.

По думите му първите 20 км тръби пътуват и ще са налични до няколко дни. Премиерът нареди „да се действа с пълни сили“, а конкретно енергийният министър Теменужка Петкова лично да провери информация, че два ВЕЦ-а работят нерегламентирано нощно време. Ако е така, запечатваш и спираш, поръча Борисов.

Опитаха се БСП и ДПС днес да оформят нова коалиция (гласуването на вота на недоверие в НС – бел. ред.), прекрасно знаехме как управляваха при Орешарски. Благодаря на двете формации в НС, които подкрепиха правителтсвото – ОП и ГЕРБ, каза Борисов.

Какъв беше въздухът на София, когато бях кмет и работеше „Кремиковци“? Повтарям, това са хора, които в лъжата, манипулацията нямат равни. БСП и ДПС къде подмениха водопроводите, колко километра подмениха, за да кажат, че когато дойдоха ГЕРБ и ОП това спря. За 70 г. водопроводът на Перник не е сменян и сега казват, че ГЕРБ и ОП спират водата. Това, че не е ремонтиран досега, струва допълнително 60 милиона лева, и то извън водните цикли, отбеляза Борисов.

„По спекулациите, че сме искали България отново да бъде в чакалнята на еврозоната, това гарантира, че дори да стане грешка с управление на БСП, няма да пада КТБ и т. н. Второ, в еврозоната няма да си сред държавите на втора скорост, защото в общото европейско семейство общият портфейл, общите финанси, кой колко и защо харчи, всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чудовищни неща чух. Единственото, което прави опозицията, е да си играе със страховете на хората“, каза премиерът.