30 нови случая на коронавирус – станаха 611

0
20
Снимка: NOVA

1016 полицаи изследвани – 7 са с положителен тест

Към днешния ден 30 са новите случаите на коронавирус у нас. От тях са приети 13 в болница. Общият брой е 611. Увеличението от вчера е над 6%, заяви на редовния си брифинг ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния щаб за борба с коронавируса.

Нов случай е лекар – без данни за контакт с болни. Излекувани са 48 души – 6 нови. 31 мъже са излекувани и 17 жени. Един починал за деня – мъж на 72 от Шумен. Той е имал придружаващи болести.

233 са постъпили в болница, 146 са в София.

„Завърши проучването на полицаите – 1016 проби са направени. Средната им възраст е 37 години. 1007 са с отрицателен резултат, 2 души са с пресни антитела от инфекцията и 7 са положителни – те са имали среща с вируса, без симптоми и вече имат антитела. Един човек се оказва, че има симптоми, но е с отрицателен тест. Това значи, че поне в София няма силна циркулация на вируса. Не можем да разчитаме на масов имунитет. Ако запазим мерките, ще овладеем епидемията“, коментира националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

1100 военни също са изследвани, следват тестове на моряци от кораб, разкри ген. Мутафчийски. Засега се оказва, че решението на властите е правилно – бързите тестове са скъпи и безсмислени.