7 години затвор за Стефан Бонев–Сако, ръководил наркобанда

0
144
Стефан Бонев-Сако

Тихомир Боксьора отнесе 10 г. лишаване от свобода

Специализираният наказателен съд произнесе присъдите на подсъдими като членове на наркогрупа, съобщават от съда. Стефан Бонев–Сако е осъден на 7 години затвор. Той трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Обвиненията на подсъдимите бяха за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици.

Най-голяма присъда магистратите са наложили на Тихомир Георгиев-Боксьора, който получава 10 години затвор. 9 години затвор и глоба от 3000 лева отнесе Сокол Димитров.

Подсъдимият Теодор Великов бе осъден на 6 години затвор и глоба от 20 000 лева.

Подсъдимите Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски и Андрей Начев получиха по 5 години затвор. Начев трябва да заплати и глоба в размер на 20 000 лева.

С условни присъди са се разминали Александър Кукурин и Анатоли Янакиев. Кукурин е осъден на 3 години „лишаване от свобода” с 5 години изпитателен срок, а Янакиев на 2 години „лишаване от свобода” с 4 години изпитателен срок. Янакиев трябва да заплати и 5000 лева глоба.

Подсъдимите Иво Дионисиев, Георги Гълъбов Томи Томов бяха оправдани по повдигнатите им обвинения.

От спецсъда уточняват, че присъдите подлежат на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния специализиран наказателен съд.