Ивет, задържана за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, иска в сливенския затвор, защото там било интересно

0
243
Ивет Стайкова

Подсказва на съдията какво наказание я заплашва

18-годишната Ивет Стайкова, която е обвинена в убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, демонстрира крайно странно поведение в Софийския апелативен съд. Момичето с червена коса се усмихваше, правеше комплименти на съдебната охрана, оглеждаше залата и прозорците, искаше да поседне, слагаше си и си махаше качулката и дори шумно се прозя, когато съдия Калин Калпакчиев обяви, че остава в ареста, пише „24 часа“.

Минути преди това Ивет дори му подсказа, че за престъплението, за което е обвинена, я грози доживотен затвор без замяна, с което показа, че е наясно с Наказателния кодекс, но не и притеснена.

Наред с усмивките и поведението на дете, което не разбира точно защо е там, Ивет потреперваше и трудно се задържаше неподвижна за повече от няколко секунди. С охота си говореше и със съдебната охрана.

„Всичко е игра“. Това казала Ивет на приятеля си Виктор, при когото живяла седмица преди смъртта на баба си. Тя му признала, че иска да нарани него и своите близки, „за да го пробуди“. Точно тогава, на 14 октомври, тя му налетяла с нож.

Въпреки че е слабичка и висока не повече 1,60 м, Ивет била доста агресивна, разказали нейните близки. Това била и една от причините да не е при майка си, на която системно посягала.

На 20 октомври момичето буйствало и във влака София-Пловдив. Скочила да бие кондуктора, а преди това майка с деца. Това била и причината да бъде отведена в психиатрията в Пазарджик. Там Ивет била с белезници и вързана с колани през гърдите и през краката, защото налитала да бие и персонала.

Искам да живея най-после, каза пред съда Ивет.

Стайкова заяви, че „може да отиде при бивш приятел, при неговата майка, може и при своята, също и в сливенския (затвор – бел. ред.), защото там е интересно, а може да си живее и в следствения арест”.

Предстои изготвяне на психиатрична експертиза. Определението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.