7-годишно дете пребито във ферма в с. Бузовград

0
77
деца
Снимка: архив

Има задържан

7-годишно момченце е открито в безпомощно състояние в село Бузовград, съобщиха от полицията. Сигналът е получен вчера в РУ – Казанлък, от болницата в града минути преди 18.30 часа.

Полицията е започнала работа по случая. По първоначална информация същия ден към 17.00 часа 44-годишен мъж открил момчето в безпомощно състояние в пристройка в землището на селото. Детето е транспортирано в медицинското заведение в тежко състояние.

Във връзка със случая е задържан 37-годишен мъж, посочват още от полицията. В Районното управление в Казанлък е образувано досъдебно производство.

Детето е настанено в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, оперирано е, но е стабилно. В момента е в реанимация, в пълно съзнание, съобщи за БТА управителят на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Детето твърди, че е паднало от колело, коментира още той.

Момченцето живее във ферма в землището на Бузовград, посочи за БТА кметът на селото Мая Берова. „Собственикът на фермата е отишъл и е видял, че то е ударено. Попитал го е какво се е случило и детето първоначално е казало, че е паднало, но впоследствие се установява, че работник, който работи във фермата, го е бил“, коментира тя и допълни, че полицейски служители могат да кажат какво точно се е случило. По думите ѝ детето е имало травма на главата.