Агент Сашо се усъмни в „дълбочината на демократичната ценностна база“ на Радев

0
424
Самолетът бе принуден да кацне в Минск, за да бъдат задържани опозиционният журналист Рома Протасевич и приятелката му София Сапега.

Причината – мълчанието на президента по казуса с отвличането на самолета на „Райънеър“ в Беларус

Илиян Василев Снимка: фейсбук

Илиян Василев, фейсбук

Господин Президент, не ми е силата да поставям ултиматуми, но мълчанието ви по казуса с отвличането на самолета на Райънеър поражда тежки съмнения относно дълбочината на вашата демократична ценностна база. Защото при кризи инстинктите сработват, ако ги няма – няма и реакция. Чак след това настъпва времето на целесъобразността, и след намеса на съветници и пиари, идват и „политкоректните изказвания“, включително тези които направихте за Газпром, за корупцията и т.н.

Трябва да изберете какъв да бъдете – защото сте летец, пилот и трябва да ви е ясно какво означава военен пилот да заплашва с ракети въздух въздух граждански самолет. Знаете вече от информациите на партньорските служби че това е операция на тайните служби на Лукашенко, а също че зад него стои Путин – иначе не би рискувал.

Та да ви кажа – очаквам от вас позиция, ясна, категорична, незабавна. Не се заблуждавайте популярността се променя рязко тези дни.

/Илиян Василев е бил агент на ДС с псевдонима Сашо – бел. ред./