Александър Дунчев от ПП: Случващото се в горския сектор е безумие

0
209
Александър Дунчев

Извършва се незаконна сеч от няколко големи фирми и всеки един лесовъд, който се изправи срещу тях, бива уволняван, твърди депутатът

„Безумието в горите няма край. Но това, което видяхме във вододайната зона на селата Горно Дряново и Лещен в община Гърмен е повече от безумие, особено предвид засушаването на климата. Кал до колeне, незаконна сеч, изредени на 50% гори с предвидени още 20% сеч, маркирани за сеч млади букови групи, вековни борове и биотопни дънери. И всичко това в Натура2000-зона „Родопи-Западни“ и FSC-сертифицирано стопанство.“ Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев пред БТВ. Той отправи покани към министъра на земеделието Иван Иванов да посетят заедно въпросните места.

“Призовавам земеделският мистър Иванов да дойде с мен и да се убеди в думите ми. В тези райони старите гори опазват водата. Целта обаче е само дърводобив. Извършва се незаконна сеч от няколко големи фирми и всеки един лесовъд, който се изправи срещу тях бива уволняван”, заяви още Дунчев.