Александър Иванов: До две седмици ще обявим кандидатурата на ГЕРБ за президент

0
147
Александър Иванов

Нямаше нищо градивно в предишните два парламента, каза ексдепутатът от ГЕРБ

„На предстоящите избори ГЕРБ ще търси подкрепа от по-дясно мислещи, разочаровани от политическите сили в парламента, като „Демократична България“, ИТН и ИБГНИ“, коментира пред радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ Александър Иванов от ГЕРБ.

По думите му целта е партията да разшири подкрепата си като народни представители, за да бъде гарант за стабилно управление, като даде за пример правителството на „Борисов 3“. Според него невъзможността на партиите да формират мнозинство в 46-то Народно събрание води след себе си до нестабилност и нови икономически препятствия.

„Народното събрание в 45-тия и в 46-тия си формат няма нищо градивно. Виждаме едно неразбирателство между политическите сили. За съжаление, тези червени линии, които коментират много политически анализатори, бяха начертани от президентската институция, която вместо да се опита да обедини и да работи за благото на българските граждани като има редовно правителство, чертае дълбока разделителна линия вече година“, подчерта Александър Иванов.

ГЕРБ няма притеснения по отношение на новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, обясни Александър Иванов. Той припомни, че двамата имат предистория в политическия живот и трябва да се притесняват именно онези партии, от които произлизат.

За трети път тази година ГЕРБ ще се яви на избори със своята програма, посочи Александър Иванов.

„Оставихме работещи финансовия сектор, енергетиката, икономическия сектор, здравеопазването, но сега те имат нужда от спешни действия, може би и законодателни, което ще влезе в нашата програма“, каза още той.

В момента партията е в процедура на номинации за листи за изборите за Народно събрание, президент и вицепрезидент. Александър Иванов очаква кандидатурата на ГЕРБ за президент да бъде обявена до две седмици.