Александър Иванов от ГЕРБ: Допреди няколко месеца 50 лв. за пенсионерите бяха купуване на гласове, а сега те използват тази политика

0
271
Александър Иванов

Има допълнителни 312 млн. лв. за подпомагане и през следващите три месеца – една опорка на президента рухна, коментира той

Не знам защо служебният икономически министър се опитва да използва една банка с политически цели. Той говори с медийни анализи, а не с факти. Кирил Петков иска да стигне до истината или до спекулации, коментира Александър Иванов от ГЕРБ изказването на Кирил Петков, че фирми, свързани с Делян Пеевски, са взели 500 млн. лв. кредити от Българската банка за развитие /ББР/.

Представителят на първата политическа сила заяви, че се „претопля една манджа“. „Това подаръци на ББР ли са? Не – кредитите се връщат, а банката печели. 95% от клиентите на тази банка са малки и средни предприятия“, каза още Иванов.

„Служебното правителство трябва да организира изборите, а рокадите му не са подкрепени със солидни аргументи за уволненията. На втория ден от назначението им те започнаха с чистката“, коментира Иванов.

За назначението на Росен Спецов за директор на НАП Иванов коментира: „Този човек не е живял в България последните 5 години. Има въпроси към него за политиките му в НАП“.

Факт ли е, че една партия, учредител на партията на Божков е предложение за МВР, попита политикът.

„Допреди няколко месеца 50 лв. за пенсионерите бяха купуване на гласове, а сега те използват тази политика. Има допълнителни 312 млн. лв. за подпомагането и през следващите три месеца, това значи, че една опорка на президента рухна, а именно, че няма пари в хазната“, съобщи още представителят на ГЕРБ.

„Имам притеснения за изборите предвид промените в Изборния кодекс. Как служебното правителство ще осигури всички машини за страната и чужбина? Опасявам се за броя на машините в секциите, няма да могат да гласуват половината от гражданите“, обясни Александър Иванов.