Ананиев отговори на Радев: Всички разходи, приети със закона за бюджета, са финансово осигурени

0
114
здравеопзване
Кирил Ананиев

Отпускаме 83 млн. лева за допълнително възнаграждение на медицинския персонал, каза финансовият министър

Сутринта при връчването на мандата на партията на Слави Трифонов президентът Радев изрече поредната неистина и обвини правителството, че без актуализация на бюджета лишавало гражданите от социални плащания, коментира днес на среща при премиера финансовият министър Кирил Ананиев.

„Всички разходи, приети със Закона за бюджета са финансово осигурени. Освен това извънредните разходи, свързани с COVID-19, за бизнеса и семействата са осигурени не само за май, но и за юни“, подчерта Ананиев.

В отговор премиерът Борисов го попита защо си губи времето да гледа Радев. „Ама няма ли да си ходим вече. Те трябваше да имат правителство, да са актуализирали бюджет, каквото искаха. Не ги гледай, за да не се ядосваш, това са измамници“, коментира премиерът Борисов.

По повод удължаването на извънредната обстановка у нас здравният министър Костадин Ангелов предложи проект, а правителството одобри 83 млн. лв. допълнително за възнаграждение от 1000 лева на медицинския персонал и структурите към Министерство на здравеопазването, стана ясно след заседанието на кабинета.

„От допълнителните средства 23 млн. лева са за персонала на първа линия в структурите на здравното ведомство, а останалите 60 млн. са за всички останали медици, които работят на първа линия“, коментира финансовият министър Кирил Ананиев.