Андрей Ковачев: В деня за почит на жертвите на комунизма Радев прояви лицемерие

0
231
Андрей Ковачев

Тази страница трябва да бъде прочетена напълно и затворена, за да не се повтарят никога кървавите моменти от миналото, казва евродепутатът

Днес отново е първи февруари. От 2011 година с решение на българското правителство това е Ден за почит на жертвите на комунизма в България. Никога не трябва да бъде забравено миналото и то никога не трябва да бъде повтаряно, за да не бъдат младите поколения примамени отново от тези, които искат да налагат носталгия по комунистическата диктатура. Това е наш дълг, който ние все още не сме изпълнили. Това заяви Андрей Ковачев, евродепутат от групата на ЕНП/ГЕРБ.

„За съжаление и на днешния ден има съревнование по лицемерие. Хора, които никога не са казвали и дума за почит към жертвите на комунизма, сега, след много призиви и увещания – както сегашния президент Румен Радев, на когото аз лично през последните три години изпратих няколко писма с призив да почете жертвите на комунизма – се опитват да направят някакъв жест. Това добре, но са важни делата.

Както и ние започнахме с промените в образователната система, трудностите при промяната на учебните планове по история, отварянето на архивите на Държавна сигурност и превръщането им в публични, за да се знае какво се е случило и кой какъв е бил. Тази страница трябва да бъде прочетена напълно и затворена, за да не се повтарят никога кървавите моменти от миналото!“, категоричен е българският евродепутат.