Андрей Янкулов за скъпия часовник на Коцев: Ако иска да получава подаръци от бизнесмени, той не трябва да е на тази длъжност

0
69169
Андрей Янкулов

Няма как да не останат съмненията, коментира юристът от Антикорупционния фонд

Трябва ясно да бъде казано, че едно лице на висша публична длъжност не може да получава подаръци от някакви хора – дали е по личен повод, дали за нещо друго, това са съпътстващи обстоятелства, да не говорим за най-висшата професионална длъжност в МВР, не може да получава скъпи подаръци. Ако иска да получава подаръци от бизнесмени, той не трябва да е на тази длъжност. Няма как да не останат съмненията, коментира Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд пред „Дарик“.

Повод на думите му са изтеклите преди дни снимки, показващи главния секретар на МВР Живко Коцев и обвиняемия заедно с шефката на митниците Стефан Димитров, в обща компания.

По-късно премиерът в оставка Николай Денков обяви, че Коцев му е доверил, че е получил часовника като „подарък от приятели във връзка с личен празник“.

Янкулов обърна внимание, че в последните дни Коцев отсъства от публичното пространство, като някой друг говори от негово име – и Денков, и ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Самият Коцев миналата седмица първо подаде оставка, после я оттегли, като заяви, че е бил натискан да се оттегли от поста в МВР.

„Главният секретар публично мълчи. Други хора се обясняват за него. Това не е сериозно – липсата му в публичното пространство и отсъствието на адекватно обяснение какво се случва покрай тези вещи, които явно е получавал“, заяви Янкулов.

Той определи като несериозно и оправданието, че Коцев мълчи, защото така е бил посъветван от ПР-ите на МВР./Noviini.bg