Адвокат Рангелов: Денков се заблуждава, поведението на Живко Коцев не прилича на притискан, а на сключил сделка с прокуратурата

0
1555
Людмил Рангелов

В делото няма информация за връзка на Калин Стоянов с обвиняемите, допълни адвокат Рангелов

Мисля, че премиерът в оставка Николай Денков много се заблуждава за натиск от системата върху главния секретар на МВР Живко Коцев. Той е говорил, но притиснат от външни обстоятелства – вероятно е осъзнал, че няма как да не бъде разкрита връзката му с арестуваните по обвинение за организирана престъпна група лица (бел. авт. – появилите се снимки на Живко Коцев с контрабандиста Стефан и Марин Димитрови).

Това заяви пред БТВ Людмил Рангелов, който защитава арестувания шеф на Агенция „Митници“ Петя Банкова.

„Изглежда по поведението на Коцев, че е сключил сделка с главния прокурор“, разкри адвокатът.

Според юриста Петя Банкова е незапозната с високите политически игри.

В делото няма информация за връзка на Калин Стоянов с обвиняемите, допълни адвокат Рангелов.

„Принципно може да се измъкне, но това е една временна защита“, каза още защитникът по отношение на това ще се измъкне ли Коцев само като свидетел в случая, без да е обвиняем.

„Главният прокурор нищо не може да му осигури, само тази временна защита“, разкри той.

Рангелов предупреди – ако е имал конкретна информация за контрабандни канали, трябвало е да я съобщи навреме, като главен секретар на МВР, а и в морално отношение. Рангелов уточни, че при подаване на информация, Коцев трябва да го стори така, че да има документални следи – Рангелов подчерта, че такова нещо засега не е известно.