Андрей Зографски е 8 в листата на ПП-ДБ, майка му водила антибългарски протести в Македония

0
532
Андрей Зографски от "Спаси София"

Докато Солза Гърчева громи България, синът й се е уредил в България

Андрей Зографски е от съосвнователите на „Спаси София“. Той се оказва и 8-ми в листата на ПП-ДБ за кметските избори в София. Абсурдът обаче е, че докато Зографски се е уредил в София и дори е готов да се занимава с политика и управление в България, майка му Солза Гърчева протестира срещу „българизацията“ на Северна Македония.

Още през миналата година имаше ясни позиции на македонци, относно, различията на майка и син. Македонците са възмутени от действията на майката на Андрей Зографски от „Спаси София“. Докато тя протестира на първа линия срещу френското предложение за РСМ, синът ѝ се е уредил в България. Това пише Димче Ямандиев във фейсбук преди няколко месеца.

Този скандал обаче не пречи на Зографски, а явно и на ПП – ДБ да го подредят в редиците на местните избори. „Пълна лудост, Солза протестира срещу българизацията, а Андрей,

нейният син, живее в България и е един от лидерите на Фондация „Спаси София“, пише той.

Северномакедонският политик Солза Гърчева се похвалила на официалната си страница, че протестира срещу „францускиот предлог“, коментира в профила си Любомир Милошев.

В местната телевизия „Алфа“ тя дори нарича предложението на френското председателство асимилаторско, ползвайки обичайните македонистки и антибългарски тези.

В същото време нейният син, Андрей, свестен млад човек, е активен столичен либерал в България, активист и част от екипа на Спаси София.

И не, не се заяждам, яд ме е на лицемерието – синът у София во европската уния, майката на барикадите в Скопие срещу приемане на френското предложение, защото обслужвало България.

Госпожата или е изключителен лицемер, като почти цялата политическа класа в Скопие, или взима по 4к от руското/сръбското посолство в РСМ, за да говори срещу нашата държава и ЕС.

А Андрей от Спаси София кръстосва столицата ни в борба за европейска и правова България. Ако следваме логиката на майка му, он е предавник с български пасош, асимилатор и фашист. Оф, съвсем се обърках.“, пише още той.