„Анонимните“ с ново предупреждение към Комитова: Атаките продължават!

0
118
Снимка: pixabay

Виждаме, че гражданите не получиха извинението й, казват хакерите

„Виждаме, че гражданите не получиха извинението на г-жа Комитова, така че атаките продължават!“ Това предупредиха „Анонимните“ (Anonymous) в нов имейл до медиите.

Преди дни хакерите обещаха, че ще атакуват и блокират сайта на Министерството на регионалното развитие за час през уикенда заради изказване на Виолета Комитова. Последва срив на сайта в събота в 20 часа.

Повод за действията на „Анонимните“ стана изказването: „Кризата не засегна строителния бранш. Тези хора, които казват, че нямат заплати, трябва да се представят кои са. Никой от нас не разбра кои фирми протестират, колко са тези фирми и кои са. Откъде да знаем дали е вярно, че тези хора имат или нямат заплати. Не го приемам за чиста монета. Имахме два протеста – във вторник и в петък, виждаме едно голямо разделение. Във вторник протестираха фирми, които не са получавали аванси от пътното строителство. В петък протестираха фирми, които са получили аванси в размер на 1,5 млрд. лева. Има разделение, което не сме произвели ние, а е наследство от предното управление.“

В същото време вече втори ден продължават протестите на пътните строители пред Министерски съвет.