Антон Хекимян: Правителството на Петков с вицепремиер и министър Асен Василев отрязаха 143 млн. лв. за метрото до „Слатина“ от Плана за възстановяване

0
56
Антон Хекимян Снимка: БНТ

Наказателната акция, която повече от 2 години се водеше срещу софиянци няма оправдание, за нея се носи политическа отговорност

Антон Хекимян, фейсбук

Днес министърът на финансите се впусна в отчаяна спасителна акция на техния кандидат за кмет г-н Терзиев след сутрешния ни дебат по Нова телевизия. А както обикновено, отчаянието води до безсилие.

Изборите не отменят фактите, както казва Георги Георгиев, и колкото и да ги отричат нашите опоненти, те са следните:

Правителството на г-н Петков с вицепремиер и министър Асен Василев отрязаха 143 млн. лв. за метрото до „Слатина“ от Плана за възстановяване. И понеже все пак най-големият стандарт остава истината – прилагам линк (https://www.nextgeneration.bg/14)

и снимки от Плановете. Във варианта на г-н Пеканов за метрото на София са записани – 9 км. метро и 360 млн. лв. (15.10.2021 г.). В окончателния вариант на г-н Петков – 3 км метро и 217 млн. лв. (06.04.2022 г.).

Правителството на г-н Петков с вицепремиер и министър на финансите Асен Василев внасят държавен бюджет само с ежегодната субсидия от 15 млн. лв. за градски транспорт. Допълнителните средства, нужни заради огромния скок на цените на горивата и намаления в следствие на пандемията пътници, са осигурени по предложение на депутати от ГЕРБ, минали в комисия само от депутати на ГЕРБ, „Възраждане“, ИТН и ДПС.

Толкова за „документите“ на Министерство на финансите. Между другото, г-н Терзиев, твърденията не са документи. Наказателната акция, която повече от 2 години се водеше срещу софиянци няма оправдание, за нея се носи политическа отговорност.

Затова гласувайте с №76 на изборите за кмет на София.

Защото София не заслужава лицемерие, а работата за града трябва да продължи.