Петков скри от българите и срещата си с президента на Северна Македония

0
164
Кирил Петков и Стево Пендаровски Снимка: фейсбук/архив

Не разбирам как това се връзва с клетвите му за прозрачно управление

Явор Дачков Снимка: БТВ

Явор Дачков, фейсбук

Кирил Петков скри от българите и срещата си с президента на Северна Македония Стево Пендаровски. Не разбирам как това се връзва с клетвите му за прозрачно управление. И защо българският премиер е ограничил коментарите на страницата си във Фейсбук (северномакедонските му колеги не го правят)?

Не разбирам и защо трябва да научаваме за тези срещи от Фейсбука на северномакедонския президент. Не виждам нищо нередно в тях. Напротив – те са в синхрон със заявената активност на Петков по вдигането на ветото на Северна Македония, в което само по себе си няма нищо лошо.

Въпросът се свежда до това нашите съседи да спазват договора си с България. Единственият мотив на Петков да крие по детински тези срещи е задкулисна договорка, заобикаляща това просто условие. Друго обяснение нямам.

Добре е в американското посолство да му назначат още един съветник, освен Весела Чернева, защото опропастява и тяхната игра с неадекватното си поведение. Не само нашата:)

П.С. Може ли някой да ми каже кои са тия маргини на македонски език, че само за СИК и Маджо се сещам като чета Пендаровски и други официални източници?

Президентът на Северна Македония: „Со бугарскиот премиер Петков имав прилика да поразговарам и на маргините на Минхенската конференција, по неодамнешната средба во Скопје. Дискутиравме за динамиката на работните групи, продуктивноста на тој план и можностите за пробив на европски план, кој би значел заеднички успех.“