Имаме новина! „Промяната“ успя да направи нещо – заби пирон върху парламентаризма

0
808
Снимка: фейсбук

Решетки срещу антикорупцията

Тодор Александров

Имаме новина!!!! След пороя от обещания, лъжи, измами, глупости и демонстрация на пълна некадърност „промяната“ успя да забие „един пирон“, построи нещо-железни решетки върху вратите на сградата на Народното събрание.

Може би премиерът Кирил Петков си е представял, че ще ги открие тържествено с рязане на лента, което да подчертае успехите на „промяната“ и нейните ортаци в разграбването на България, наречено „възстановяване на парламентаризма“. Не се смейте, Просто Киро е способен на всякакви алогични неща. Досега се нагледахме на какви ли не изпълнения от него. В главата му е пълна каша, а магистралният път не е лесен, не е лесен.

Но грандиозният скандал заради окования български парламент прати КирчоКокорчовците в обяснителен режим.

След два дни увъртания, шефът на Народното събрание със сълзи на очи стовари вината върху главния секретар. Вижте колко са нагли тези хора. Според обясненията на Минчев, избран на тази най-висока длъжност в държавата, защото е адвокат на Кирил Петков, някаква чиновничка наредила да оковат Народното събрание с решетки, все едно е клекшоп в панелен блок в някой от крайните софийски квартали.

Минчев не знаел, дали му само фактурата да подпише за някакви си 34 000 лева държавни пари. Голяма работа. Тези наглеци обядват за толкова или купонясват посред нощ в Министерски съвет с такава сума. Бълха ухапала държавата, те крадяха по 8 милиарда всеки месец….

И Николчо Минчев подписал, ама не разбрал какво. Освен това, много е важно, никой не го питал за дизайна на решетките. Дизайн на решетки ?!!! Може би Версаче, може би розови, кръгли или с квадратчета.

Все едно живеем в някаква антиутопия или тъп виц. Председателят на Народното събрание, най-важната фигура в държавата, която е парламентарна република все още, не знае какво подписва и за какво подопечните му харчат държавните пари. Ми той утре ще подпише да вкарат и бомба в сградата. Това са приказки за наивници и за глупаци. Просто управляващите разбойници от четворната коалиция умират от страх заради народното недоволство и протестите. Всеки обявен протест се демонизира, оплюва от медиите на Прокопиев, новото „Работническо дело“, и от самите управляващи. Спомнете си зимата как Рашков обяви, че полицейският протест е дело на криминални елементи.

Бившите „герои“ от Росенец и „жълтите павета“ през 2020 година, вече добре угоени от властта, умират от страх от народа, а кокала не им се пуска. Много от тях знаят, че повече няма да видят Народното събрание, а на управляващите сега ще им се търси отговорност за безобразията, които творят.

Затова и оковаха парламента. И Николчо на Киро да не ни разиграва сценки как не знаел. Не можаха този път да обвинят ГЕРБ, някак си не им се получи.

За пореден път лъжат като дърти цигани, но това вече не е новина. Това е новата нормалност, промяната, бе.

Но все пак да им повярваме още веднъж. Дали пък решетките на сградата на Народното събрание не са сложени да се „пребори АНТИКОРУПЦИЯТА“, по брътвежите на Кирил Петков ? Оковите да спират тази пуста антикорупция да не проникне в парламента, че проникне ли….

Антикорупционните решетки, без утвърден дизайн, са емблемата на тези некадърници, които разрушиха държавата на гребена на популизма.

Тежко и горко на следващите управляващи, които трябва да ринат тези авгиеви обори и да оправят бакиите на КирчоКокорчовците.