Антон Кутев напусна Националния съвет на БСП

0
129
Антон Кутев

Причината – „задълбочаващите се политически различия с тясното политическо ръководство на партията“

Бившият говорител на служебните кабинети Антон Кутев напусна Националния съвет на БСП. Той съобщи за това във фейсбук.

„След близо две десетилетия, в които бях избиран в този изключително важен за мен обществен орган, днес поради задълбочаващите се политически различия с тясното политическо ръководство на партията, се налага да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не искам да участвам нито в разразилите се персонални „чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме свидетели през последните години“, обяснява мотивите си той.

Кутев имал различия, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, смятал, че модерните политически технологии са ключови за успеха на всяка политическа формация, а ръководството на БСП с всяка следваща своя стъпка се отдалечавало от модерността.

„Партията за мен е единство на идейни съмишленици, а безскрупулното отстраняване и омаскаряване на партийните опоненти е практика от отдавна преминали времена, за които историята вече нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно ръководство на партията все повече се отдалечава както от съвременните европейски левоцентристки формати, така и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия. Оставам редови член на БСП с упоритата и наивна надежда, че оттласкването от дъното е възможно, макар да съм напълно убеден, че това не може да се случи в този ръководен състав на БСП“, завършва Антон Кутев.