Антоний Гълъбов: Влизаме в безвремие, което ще ни струва скъпо

0
238
Антоний Гълъбов

Може би Радев смята, че назначен от него служебен кабинет ще успее да създаде толкова сериозни проблеми пред ГЕРБ, че да промени изборните резултати

„Може би екипът на г-н Радев смята, че назначен от него служебен кабинет за три месеца ще успее да създаде толкова сериозни проблеми пред ГЕРБ, че да промени изборните резултати.“ Това заяви пред БНР политологът доц. Антоний Гълъбов. И допълни: “Но само по себе си поемането на служебен кабинет шест месеца преди изборите, на които ще се яви г-н Радев, ще бъде проблематично. Да не говорим, ако бъде променен Изборният кодекс, предоставяйки му еднолична възможност да назначи членовете на ЦИК.“

Според Гълъбов дните на Народно събрание са преброени. „Лошото е, че това се оказва предварителен план. Целта се оказа единствено да се променят изборните правила“, коментира той. Според него вече няма значение на коя партия ще бъде връчен третият мандат.

„Това, което прави впечатление на гражданите и вероятно ще определи тяхното поведение на предсрочните избори, е по същество отказът да бъде следван дневният ред на българското общество. В никаква група от обществото ни промените в изборното законодателство не са приоритет пред икономически и социални мерки“, каза той.

„Всички губим от началото на политическата криза. На България ще струва много не толкова като преки щети, колкото като пропуснати възможности. Влизаме в безвремие, което ще ни струва скъпо“, смята Гълъбов.

Политологът прогнозира по-ниска избирателна активност при едни предсрочни избори, което може би ще означава повече политически формации в следващия парламент.