АПИ спря работата на няколко важни обекта в Пловдивско

0
113
софия
Снимка: архив

В заповедта не е посочена нито причина, нито срок за подновяване на дейностите

Заповед от АПИ е преустановила работата по редица обекти в Пловдивско. „Заповедта е да се преустанови работата по всички обекти. Свързах се с кметовете и им казах, че демобилизирам техниката“, обясни управителят на фирмата изпълнител „Европейски пътища“ Маргарита Попиванова. В писмото не е посочена нито причина, нито срок за подновяване на дейностите, съобщава „Plovdiv24.bg“.

Компанията работи по важни за областта обекти. Сред тях са околовръстното шосе на Пловдив, пътят за Лилково, Кърджали – Асеновград, Карлово – Пловдив I-6, Лъки, Асеновград – Първомай, Асеновград – Садово.

Очаква се от АПИ да дадат разяснения как да се въведат обектите в нормален вид за проходимост. „Специално за Лилково – там е на натрошен камък, предстои асфалтиране. Не знам дали ще се продължи работата или ще обезопасяваме в това състояние, в което е в момента“, коментира Попиванова.

Фирмата започва да изтегля машините, но очаква разяснения за адекватна демобилизация и как да се замразят обектите, тъй като някои от тях в момента са опасни.