АПИ ще плати 460 хил. лв. на наследниците на убитата от лампа в тунел „Ечемишка“ жена

0
24
Тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус"

Майка й не понесла смъртта й, а след инцидента съпругът й развил тежко онкологично заболяване, сумата ще отиде в техните наследници

Агенция „Пътна инфраструктура“ е окончателно осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която през 2017 г. загина в тунела „Ечемишка“, след като лампа се стовари върху колата й, докато шофира. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд (ВКС) от 16 октомври т.г. по гражданското дело за обезщетението.

Инцидентът през 2017 г., при който загина 64-годишната Елена Михайлова, принуди тогавашното ръководство на пътната агенция да затвори тази тръба на съоръжението и да започне ремонт, но се оказа, че между бетоновата облицовка на тунела и скалите наоколо са зейнали огромни пукнатини, които правят съоръжението опасно и се налага основен ремонт.

Майката на жената, загинала при инцидента, както и съпругът й не са дочакали решението на ВКС. Те са починали, но обезщетението ще отиде при двете им деца. От решението става ясно, че майката е преживяла изключително тежко внезапната загуба на дъщеря си, а вдовецът се поболял след случая.

„Отчетено е било, че майката е била в напреднала възраст към момента на кончината на дъщеря й и е преживяла изключително тежко внезапната й загуба. Съпругът развил тежко онкологично заболяване след смъртта на жената, което се потвърждава от приложената към исковата молба документация“, пишат върховните съдии в решението си./24 часа