“Арена Армеец“ е пред финансов колапс след управлението на Радостин Василев и хората му

0
150
Радостин Василев Снимка: фейсбук

Залата е на загуба от над 1.5 милиона лева. Хората на бившия министър подписали анекс за прекратяване на генералното спонсорство

Бившият министър на спорта Радостин Василев и екипът му от „професионалисти“ в дружествата на министерството са закопали финансово и зала „Арена Армеец“. Схемата е същата като тази със сключването на договора за ненужния на “Национална спортна база” ЕАД софтуер за 1.7 милиона лева, съобщи tribune.bg.

На 2 август – деня, в който Весела Лечева влезе в Министерството на младежта и спорта, изпълнителният директор на “Национална спортна база“ ЕАД Венцислав Петков подписва анекс към договора за генерално спонсорство на „Арена Армеец“, с който прекратява този договор. Анексът влиза в сила със задна дата – месец по-рано, в началото на юли.

Според различни оценки щетите за НСБ ЕАД, която е собственик на „Арена Армеец“, са за над 1.5 милиона лева в рамките на следващата една година. А този анекс е поредният финансов капан пред Весела Лечева, поставен от Радостин Василев и близките му приятели, назначени от него в спортните дружества.

На 9 септември в интервю за Сашо Диков в телевизионното предаване „ЕвроДикоФ” Радостин Василев не отрече, че Венцислав Петков му е близък приятел. Василев допълни, че същият е „отличен професионалист и не съжалява за избора си за неговото назначаване“ като изпълнителен директор на НСБ ЕАД, припомня tribune.