Арестуваха 23 души за боеве с кучета, сред тях и жени

0
38
СНИМКА: Pixabay

Боевете се провеждали в труднодостъпен район в местността Влайков връх близо до панагюрското село Елшица

Полицията в Пазарджик проведе мащабна акция и разби схема за провеждане на нелегални боеве с кучета.

Специализираната операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Пазарджик и колегите им от Районно управление-Панагюрище.

В резултат на усилена оперативна работа криминалистите от Областната дирекция и колегите им от Районното управление в Панагюрище са събрани данни за подготовката на незаконни боеве с кучета и залагания.

Боевете се провеждали в труднодостъпен район в местността Влайков връх близо до панагюрското село Елшица.

Мястото на боевете и залаганията били обсъждани в затворени канали в социалните мрежи. Полицията предприела действия на 4 декември.

Униформените блокирали местността и заловили 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години. Задържаните са от различни краища на страната, сред които Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Враца, Асеновград.

В близост до мястото са открити 38 автомобила. За битките е бил построен специално проектиран ринг, оборудван с метални заграждения и осветление. На мястото в ринга полицаите са открили тежко ранено от боеве куче.

То било незабавно транспортирано до ветеринарна клиника в Пазарджик и предадено за лечение на ветеринарен лекар. За съжаление въпреки положените грижи в резултат на тежките травми и наранявания в резултат на кучешката битка е настъпила смъртта на животното.

Като основен организатор на незаконната дейност е установен и задържан 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. Открити са доказателства, в това число и видеозаписи на други организирани от него боеве.

Всички установени хора са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.