Арестуваха спасителя, който наби французин на плажа в Поморие

0
202
Спасителя,, който наби французин на плажа.

Повдигнато му е обвинение за престъпление от общ характер

Помориецът Христо Кюлбасанов, който удари френски турист при спор за място на плажа в Поморие, е арестуван за 24 часа, повдигнато му е обвинение за престъпление от общ характер.

Новината съобщиха на извънреден брифинг преди минути окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОД МВР ст.комисар Калоян Калоянов, пише „24 часа“.

Брифингът идва след изявлението на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, че прокуратурата обявява „нулева толерантност към насилието и хулиганството“.

За „24 часа“ прокурор Чинев уточни, че срещу Кюлбасанов е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда, нанесена по хулигански подбуди с особено жестокост. За това престъпление законът предвижда до 3 г. затвор.

В началото на идната седмица прокуратуата ще внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, уточни прокурор Чинев.

Инцидентът е станал на 24 юли следобед на плаж „Поморие Изток“, но до 29-ти не бе оповестен официално. Стана известен след публикации в социалните мрежи.

„Когато полицейски екип е пристигнал на място, конфликтът вече е бил прекратен, а при разпита на свидетелите е имало противоречиви данни. Затова и в момента се изяснява детайлно случаят, за да можем да изясним картината – кой е започнал конфликта, кой е употребил вербална и кой физическа агресия“, каза комисар Калоянов. Макар че подобни случаи за полицията били ежедневие – включително и днес имало нов сигнал за скандал на един от плажовете в Поморие, от дирекцията на МВР щели да направят анализ на действията на служителите си.

Преписката е докладвана в прокуратурата на 27 юли, на 28-ми пострадалият французин е входирал нов сигнал, прикрепен със съдебно-медицинско удостоверение, а днес, 30 юли вече има образувано досъдебно производство, обобщи прокурор Чинев.