Асен Василев: Още нямаме подкрепа от 121 депутати, Кирил Петков ще е част от кабинета, който ще предложим

0
112
Асен Василев и Кирил Петков Снимка: архив

Няма напредък в преговорите с отделни депутати, ожали се съпредседателят на ПП

Кирил Петков ще е част от състава на правителството, което Асен Василев ще предложи с мандата на „Продължаваме промяната“, ако събере достатъчна подкрепа, потвърди самият Василев.

Той отказа да даде повече подробности около структурата и състава на евентуалното правителство, тъй като все още няма подкрепата от 121 депутати, необходима за гласуването му в Народното събрание, съобщи БНР.

На въпрос колко депутати още е необходимо да бъдат убедени да подкрепят кабинет „Василев“, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ отговори: „Честно казано, в момента продължават разговори между парламентарната група и депутати, така че трябва с тях да се чуя, за да кажа, но нямаме някакъв съществен напредък“.

Асен Василев определи като „безсмислени“ разговори за състав и структура на кабинет под негово ръководство, ако той няма да бъде подкрепен. Помолен за коментар на критиката, отправена по-рано през деня от Христо Иванов от „Демократична България“, че въпросът още не е коментиран между партньорите, Василев заяви:

„Ние сме говорили с Българската социалистическа партия и с господин Христо Иванов, както и с колегите от „Има такъв народ“, които се отделиха от партийната група, че в момента, в който имаме подкрепа от 121 депутати, ще имаме готовност да говорим за структура и състав“.