Атанас Атанасов: Вчера Радев се позиционира на страната на Русия

0
243
Атанас Атанасов
Атанас Атанасов

Даваме на Украйна това, което ни е излишно, обясни Атанасов

„Искам да акцентирам върху нещо важно за това посещение – паднаха някои маски. Българската общественост знае колко трудно съставихме това правителство, но сега в този момент вчера се видя, че това е било изключително важно – да има България редовно правителство. Това го казвам на фона на заявената позиция на президента Радев, който вчера се позиционира на страната на Русия“.

Това коментира относно визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

„Разумното би било и аз се надявам, че г-н Борисов е узрял за това да седнем на масата двете политически сили и да видим цялата картина в държавата, за да намерим решения за кадровите назначения, а не да се правят по кьошетата, ъглите за едно или за друго и да бъдат търсени най-подготвените и качествени хора“, коментира Атанасов.

Той обясни, че не е останал на цялата среща с президента Зеленски, тъй като е имало заседание на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

„България ще предостави възможната помощ на Украйна, без това да се отрази върху боеспособността на българската армия“, каза Атанасов относно новия пакет военна помощ, който се готви за Украйна. На въпрос какво означава това, той отговори: „Това, което ни е излишно, казано най-просто“.

Източник: 24 часа