Балабанов: Не е морално Петков или Василев да заемат поста на министър-председател

0
98
Станислав Балабанов

Той е категоричен, че управляващата коалиция е паднала заради една конкретна личност, която доскоро е била министър-председател

„Ако получим третия мандат, ще преговаряме с всички с изключение на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” в името на това да има кабинет с ясна програма. За нас не е морално постът на министър-председател да бъде зает от Кирил Петков или Асен Василев, но топката е в президента”. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов в Народното събрание.

По думите му ИТН се разбира прекрасно с „Демократична България”, БСП, както и с представители на „Продължаваме промяната”.

„Не виждам причина да не водим едни нормални разговори. В крайна сметка виновен ще е този, който тласне държавата към избори и политическа криза. Единствените, които говорят в тази посока, извън опозицията, са „Продължаваме промяната” и ще си носят последствията за това. В крайна сметка, ако стигнем до избори, каквато е демократичната процедура, ще се явим на тях”, добави той.

Балабанов бе категоричен, че управляващата коалиция е паднала заради една конкретна личност, която доскоро е била министър-председател.

„По-добре ще е да има експертен кабинет, за да спрат спекулациите със сформираните коалиции в пленарната зала”, допълни той .