Балабанов: Петков продължава с опитите си да „донапазарува“ няколко души, за да си осигури мнозинство

0
116
Станислав Балабанов Снимки: БТВ

Продължаваме да имаме един министър-председател в оставка, който се е самозабравил, казва депутатът от ИТН

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ заяви пред БТВ, че Кирил Петков продължава с опитите си да „донапазарува“ няколко души, за да си осигури мнозинство. „Лошото е, че продължаваме да имаме един министър-председател в оставка, който се е самозабравил. Срамно е поведението и неуважението към институциите особено към президентската“, смята той.

Относно напускането на Иван Хиновски от ИТН, Балабанов заяви: „Това е негов личен избор и по никакъв начин не можем да спрем хората, когато правят личен избор. Повече се забавлявам с мотивите на такъв тип личности и хора, които снощи решиха, че нещо не е наред с програмите в партията. Снощи решиха, че в енергетиката сме слагали случайни хора“.

В съобщение Иван Хиновски казва, че не одобрява политиката на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции.

„Всеки е свободен да вземе решението си. Това показва, че в нашата партия има демокрация и всеки е свободен да прави това, което реши. Щом Хиновски е решил така, пожелаваме му успех“, каза още Балабанов.

По думите му такива ситуации дори са оздравителни за партията. „В битка хората с лидерски качества се проявяват и отстояват позициите си. В момента парламентарната ни група е с 19 души въпреки бруталния натиск, който продължава. Всички в момента се държим като отбор“, каза още депутатът. Той уточни, че Хиновски не е бил народен представител в 47-ото Народно събрание.