„Опасна близост 2“-Каква е връзката между осъден дедесар и депутати от БСП ?

Осигурява ли им той изборни гласове ?

0
3722
суджукгейт
Основните свидетели по Суджукгейт от дясно на ляво-Проданов-Тима, Костов-Шарана и Людмил Пъпката.

Познава ли Кирил Добрев героят от „Суджукгейт“ Антон Проданов-Шушляка ?

Стефан Ташев

Познава ли „вторият човек“ в БСП Кирил Добрев измамник дедесар и какви са връзките му с него ? Познават ли червените депутати Красимир Янков, Иван Иванов и Сияна Фидулова същият измамник, основен герой от „Суджукгейт“ Антон Проданов-Шушляка ? Осигурява ли им той гласове за избори ?

На тези въпроси не е лошо да отговорят хората от БСП, които се представят за борци с корупцията, олигархията и престъпността. Даже Красимир Янков, бивш счетоводител в РПУ, се стягаше за вътрешен министър в бъдещ кабинет на БСП след изборите през март 2017 година. Но му мина котка път.

Но те едва ли ще отговорят. Янков, Иванов, Фидулова и ментора им Кирил Добрев много добре знаят кой е Антон Проданов, осъждан за ДДС-измами и фактическият автор на аферата „Суджукгейт“. В материал на Breaking.bg от 2 ноември 2018 г. Описах подробно схемите на дедесаря Проданов и сигналите срещу него в прокуратурата.

Според тях той дължи над 5 900 220 лева данъци.

Запознати твърдят, че Проданов се смята недосегаем, защото имал политически гръб именно от червената централа на „Позитано“ 20.

бсп
Посещава ли Проданов редовно централата на БСП ?

Че е организирал срещи с въпросните депутати и с Кирил Добрев ресторанта си “Account Bar & Dinner” в София. И то многократно.

Проданов е чест гост и в централата на БСП на „Позитано“20, познават го добре и в офиса на столетницата във Варна.

Осигурява ли въпросният „бизнесмен“ гласове за другарите е работа на прокуратурата и МВР.

В предишния текст разказах и за „опасната близост“ на Проданов със зам.-градския прокурор на София Михаела Райдовска, която по случайност е и прокурор по делото „Судужкгейт“, свързано с бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. По това дело Проданов е основен свидетел. Пуснахме и снимка от заведението на Шушляка от срещата му с прокурорката.

Деверът на Райдовска-Мирослав Райдовски е бивш общински съветник от БСП в Харманли в периода 2011-2015 г. Член е на младежката организация на столетницата в града. Благодарение на членството си в БСП Мирослав Райдовски е заемал престижни постове в града, като директор на историческия музей в гр. Харманли, като зам. председател в комисията по просвета и култура и е в много близки отношения с хора от ръководството на партията, които многократно споделя в личния си фейсбук профил по срещите и организацията на партията. Като на голяма част от събиранията участват брата на Мирослав – Атанас Райдовски и съпругата му Михаела Райдовска и показват неофициалната си привързаност към партията и нейните членове.

БСП
Деверът на прокурорката на БСП купон със Станишев и Антон Кутев.

През 2017г. от Антон Петров Проданов е съставена нова схема за извършени данъчни престъпления, реализирана в гр.София. За осъществяване на престъпния замисъл, Проданов, чрез Стоян Георгиев Ташев привличат към групата лицето Георги Стоянов Ташев – по настоящем милионер прекъснати здравноосигурителни прева и баща на Стоян Ташев . За целта на името на Георги Ташев са регистрирани множество дружества със седалище и адрес на управление в гр. София:

БУЛ СОФТ СТРОЙ“ ЕООД ЕИК: 203918752

СТРОЙБИЛД ГРУП“ ЕООД ЕИК: 203918720

ИНТЕРБИЛД БЪЛГАРИЯ“ ЕООД ЕИК: 204491566

ИНТЕР БИЛД ГРУП“ ЕООД ЕИК: 204491619

СТРОЙ КАМЪК“ ООД ЕИК: 203426181

В момента, чрез тези дружества Проданов планира и провежда нови действия по осъществяване на данъчни измами.

На 21.07.2017г., чрез подставеното лице Георги Стоянов Ташев – баща на Стоян Георгиев Ташев, чрез фирма „Бул софт строй“ ЕООД, ЕИК 203918752 са придобити с договор за прехвърляне на вземане, вземания на „Алианц банк България“ АД от „Вени инженеринг“ ЕООД, ЕИК 124642480 и „Вени“ ЕООД, ЕИК 124561683 на стойност 500 000 лева. Сумата по договора е платена. Резонно възниква въпросът откъде лицето Георги Стоянов Ташев без да е отчел никакви доходи и печалби и след като не е теглил кредит, е платил сумата от 500 000 лева на банката.

Следва да се има в предвид, че фирмата „Вени инженеринг“ ЕООД дължи на НАП сумата от 210 000 лева, а съответно „Вени“ ЕООД дължи на НАП сумата от 432 000 лева. Интересното е, че дяловете на тези две дружества са закупени от Емил Валентинов Великов – милионер с неплатени здравноосигуротелни вноски и член на организираната престъпна група на Антон настоящ собственик на фирмите:

ВЕНИ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД ЕИК: 124642480

ВЕНИ“ ЕООД ЕИК: 124561683

ЕЛКОМ“ ЕООД ЕИК: 124629508

БРЕЗА 1510“ ЕООД ЕИК: 201212570

КАПРИЗ – ЕМИЛ ВЕЛИКОВ“ ЕТ ЕИК: 124695764

ДОНА БГ“ ЕООД ЕИК: 201757574

ИВЕТ 2610“ ЕООД ЕИК: 202703704

СИЛВИЯ МИРЧЕВА“ ЕООД ЕИК: 20308801

АЛЕКЗАНДРА 2008“ ЕООД ЕИК: 200627916

ЕМДИ – ЕМИЛ ДИМИТРОВ“ ЕТ ЕИК: 103024242

Проданов с предварителната информация за наличието на огромни данъчни задължения. Всичко това е направено с цел неплащане на данъците при бъдещата продажба на обезпечението представено от двете дружества пред банката, чрез ипотека.

Това обезпечение представлява нови постройки с апартаменти, паркоместа, фитнес-зала и офисни помещения, находящи  се в гр. София, Район Витоша, местност „Гърдова глава“, ул. „Студен кладенец“, №30, №32 и №34 блокове А,Б,В. По-късно същите постройки са придобити от „Булсофт строй“ ЕООД чрез възлагане от съдия-изпълнител. Следва да се има в предвид, че имотите нямат издаден Акт №16 /разрешение за ползване/.

Предвид големите данъчни задължения дължими от двете дружества два от апартаментите са продадени на „София Билдинг Ентърпрайз“ АД преди да са свалени възбраните от ЧСИ. След продажбата е пристъпено към сваляне на възбраните върху тези имоти за да не могат НАП да си получат дължимите данъци. По този незаконен начин е ощетена държавата, която е изгубила възможността да удовлетвори вземането си от тези имоти.

Следва да имате в предвид, че въпросната организирана престъпна група има регистрирани още множество фирми, на които умишлено са натрупани огромни данъчни задължения, по голямата част от дружествата са продадени на неграмотни и лица в неравностойно положение, се казва в трети сигнал до прокуратурата. Към момента държавното обвинение очевидно не взема отношение. Това се казва в един от сигналите срещу Проданов в прокуратурата.

бсп
Един от многото сигнали срещу Проданов и групата му.

Към момента тя не реагира. Ето още един сигнал до МВР и прокуратурата, който касае групата на Проданов. Става дума за палеж.

На 23.10.2018г. около 03:00ч. в гр. Добрич, жк „Дружба“ умишлено бяха запалени 2 автомобила собственост на Валентин Костадинов по прякор „Комбъла“. Поръчител на палежа е Людмил Кирилов Ганчев по прякор „Пъпката“ член на ОПГ с лидер Антон Петров Проданов с прякор „Анцуга“.

Броени дни преди палежа Людмил „Пъпката“ има спречкване с Вальо „Комбъла“ в заведение „Кодиак“ в същия град при което „Пъпката“ е злепоставен пред свидетели – клиентите и персонала на заведението.

бсп
Топла връзка прокурорката Райдовска и Антон Проданов.

На 19.10.2018г. петък Людмил Ганчев изтегля 15 000лв. в брой от банка ДСК, които са предназначени за отмъщението над „Комбъла“, като се договаря с „Анцуга“ да се срещнат на другия ден в 09:30ч. в кафе бар „План Б“, намиращо се на центъра на град Добрич. Людмил Ганчев предава сумата от 15 000лв. на Проданов за да посредничи в намирането на извършител на престъплението срещу Валентин Косатдинов. Срещата в „План Б“ се осъществява на 20.10.2018г. събота от 9:30ч, като продължава до 12:00ч. в която на една маса са седнали Пъпката, Анцуга, Кирил Иванов Костов с прякор „Шарана“ и извършителя на престъплението – Мартин от гр. Варна.

Мартин е с лек автомобил модел Opel Insignia комби с английски рег. номера, черен на цвят. Антон Проданов предава сумата от 5000лв.,съобщава регистрационните номера на автомобилите на „Комбъла“ и местонахождението им на Мартин за извършване на престъплението, като му заявява, че има „още една работа в Добрич и една работа в София“, които също трябва да изпълни. Останалите 10 000лв. Анцуга оставя за себе си. Мартин е наркозависим, фитнес маниак и изпълнител на поръчкови престъпления. На престъплението е пристигнал с автомобила си който ползва ежедневно. От тогава Людмил Кирилов Ганчев се е покрил и не вдига почти на никого телефона. Както се казва точка.

И една добавка, която ще зарадва чалга маниаците. Проданов чрез подставени лица е взел под контрол заведението „БИАД“ в центъра на София, наричано „меката на чалгата“. То ще отвори врати на 6 декември тази година, под името „Премиум клуб БИАД“. Официално фирмата, която го държи е на Георги Ташев, с пълномощник сина му Стоян Ташев, кум на Проданов и двамата герои от сигналите срещу Шушляка в прокуратурата. Как и по какъв начин групата на Шушляка е успяла да прибере заведението ще опишем в друг материал.