Българин купи апартамента на Джефри Епстийн в Париж за 10 милиона евро

0
96
Париж Снимка: БАЗ и СЗБ

Георги Тучев е собственик на фирмата „Готмар“

Луксозен апартамент в Париж, някога собственост на покойния бивш финансист и сексуален престъпник Джефри Епстийн, е бил продаден за малко над 10 млн. евро на българския бизнесмен Георги Тучев, съобщи Блумбърг.

Тучев е собственик на фирмата „Готмар“ в Съединение, създадена през 1992 г. и специализирана в преработването на термопластмаси. Основните направления в дейността ѝ са производство на капачки и дръжки за бутилки, на опаковки за парфюмерийната и козметичната индустрия. Той е собственик и на „Нова Трейд“ ЕООД, компанията, бутилираща изворна вода „Бачково“. Негова е и фабриката за безалкохолни напитки „Дерби“.

Имотът от 685 квадратни метра включващ два апартамента, обединени и преустроени от известния дизайнер Алберто Пинто, се намира в „една от най-бляскавите сгради“ на булевард „Фош“ с гледка към Триумфалната арка от всекидневната.

Сделката между JEP, френска компания, собственост на наследството на Епстийн, и Георги Тучев е била завършена на 29 юни, сочат документи от продажбата. Proprietes Parisiennes Sotheby’s International Realty е била консултант в преговорите срещу хонорар от 420 хил. евро. Първоначално имотът бил обявен за продажба на цена от 11,9 млн. евро.