„Българските патриоти“ протестираха пред ЦИК заради секциите в Турция

0
42
Снимка: архив

Това е срамно решение, национално предателство, казват те

Коалиция „Българските патриоти“ излезе на протест пред сградата на ЦИК в София. Поводът е разкриването на 121 секции в Турция, което според ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ е национално предателство и вече са нужни крайни действия.

„Това срамно решение ще доведе до това Ердоган да влияе отново в българската вътрешна политика чрез ДПС“, каза на протеста Юлиан Ангелов от ВМРО.

Те внесоха в ЦИК искане, с което настояват комисията да преразгледа своето решение за образуването на секциите в съседната държава. „Ако все пак се стигне до това да има секционни избирателни комисии в Република Турция, във всяка една секция да има машинно гласуване“, заяви той.

Другото им искане е българската държава във всяка една от секциите в Турция да има поне по двама представители.

„Това са задължителни неща, за да може да се гарантира до някаква степен честността на изборния процес в Република Турция“, каза Ангелов.

Той заяви още, че ще призоват ЦИК, ако не се съобрази с техните искания, да подадат оставка. „Защото това тяхно решение е национално предателство към българските интереси“, заяви той.

„Ние сме във второ действие от тази пиеса на националното предателство, която започна в онзи ден, в който срамният 45-и парламент прие решение за промяна на Изборния кодекс и съответно отмени ограничителното условие за 35 секции в страните извън ЕС“, каза съпредседателят на коалицията Искрен Веселинов.