Без планови операции в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна

0
31
Болница "Св. Марина" във Варна

Забраняват се и свижданията

Заради увеличението на броя на хоспитализираните пациенти в УМБАЛ ,,Света Марина“ ЕАД – Варна, със заповед на изпълнителния директор д-р Силвия Андонова от 15 октомври се въвеждат следните противоепидемични мерки:

Преустановява се на плановият прием и планова оперативна дейност в УМБАЛ ,,Света Марина“ ЕАД – Варна, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания и онкохематологични заболявания, дейности по рехабилитация и психиатрична помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебното заведение за болнична помощ, с изключение на свижданията при пациенти в терминален стадий.

При посещенията на външни лица/свижданията в лечебното заведение за болнична помощ се спазват всички противоепидемични мерки, при задължително носене на лични предпазни средства (калцуни, ръкавици, престилка и защитна маска за лице) и недопускане на повече от един посетител на стая по едно и също време.

Временните противоепидемични мерки ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област Варна.