Bird.bg: “Златният паркинг” при Видин се оказа свързан с “Минстрой” на Вълканов

0
12555
Златният паркинг край Видин.

Шофьор на „Минстрой Холдинг“ е собственик на паркинга. Той беше експресно уволнен

Турция и Гърция искат да заобиколят България за транспорта на стоки. Причината – хаос по границата и рекет над шофьорите на т.нар буферни паркинги. Българското правителство се събуди и прати ДАНС и НАП да провери паркингите. Това съобщаваBird.bg. Отдавна се знае, че този бизнес се контролира от престъпни босове с прякори Таки и Ами, не без политическа протекция. Съвместно разследване на BIRD и Лабораторията за разследващи репортажи IRL – Скопие разкрива, че собствеността на паркинга във Видин води към “Минстрой Холдинг” на олигарха Николай Вълканов.

Горанчо Цветковски – актуален собственик на скандалния паркинг при Дунав мост 2, е шофьор в “Минстрой Холдинг” в Северна Македония. Предишните собственици на паркинга са свързани с Размиг Чакърян – Ами, доверено лице на наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки. Този факт е важен, защото документира връзката между актуални фигури на българския ъндърграунд и “първопроходците” на българската мафия, за които се счита, че са запазили сериозни политически контакти и влияние.

Ако Цветковски не е нечие подставено лице, то той е доста състоятелен. Шофьорът от Пробищип е инвестирал 500 000 лв., за да купи фирмата, която е придобила земята за паркинга до границата във Видин. След това е вложил още пари за асфалтиране, съоръжения и служители, за да развие сериозен бизнес там.